News

Nederlandse flexibele schil één van de grootste van Europa: dít vinden wij...

'Als bedrijf in de technische sector wil je eigenlijk het beste uit twee werelden: je hebt continu een flexibele schil nodig voor als er grote projecten binnengehaald worden, maar aan de andere kant sta je niet te springen om structurele personeelskosten. Er zijn immers ook tijden waarin het weer wat slapper is.' Dat zegt Erwin Bergacker Business unit manager E & I bij InAxtion.

Kennis borgen

'Tegelijkertijd merken we nog een ander thema dat speelt onder onze opdrachtgevers: men wil nog weleens denken dat werken met flexibele krachten gelijk staat aan steeds werken met andere mensen', vervolgt Erwin. 'En dat terwijl we bij InAxtion mensen in vaste dienst hebben, sommigen zelfs al tientallen jaren. We investeren doelbewust in opleiding, huisvesting en ontwikkeling van onze mensen. Wanneer onze vakspecialisten een bepaald project bij een opdrachtgever eenmaal van haver tot gort kennen dan is het voor beide partijen praktisch en zinvol om aan elkaar verbonden te blijven. Bovendien hebben sommige grote opdrachtgevers eigen veiligheidscursussen die onze mensen mogen volgen. Kortom, we besteden met elkaar veel tijd en energie in het op peil brengen van kennis, kunde en ervaring. Dus iedereen is erbij gebaat als we die kennis vasthouden. Eigenlijk heel logisch wat ons betreft.'

Flexibele schil explosief gegroeid

In de Volkskrant is onlangs een artikel verschenen over hoe de Nederlandse flexibele schil een van de grootste van Europa werd. Men schrijft dat onze flexpoel de laatste tien jaar het hardst groeit van heel Europa: bijna twee miljoen flexibele werknemers kent Nederland inmiddels. Als redenen voor deze groei draagt de schrijver van het artikel aan dat wetten en regels flexwerk onbedoeld in de hand werkten enerzijds en dat werkgevers flexwerk allang doodnormaal vinden anderzijds. Arbeidssocioloog Fabian Dekker raad werkgevers aan om het goede voorbeeld te geven en flexwerkers een vast contract aan te bieden. De gemeente Amsterdam deed dit onlangs. Hij gelooft dat deze beweging zich als een olievlek zal verspreiden als bedrijven dit voorbeeld volgen.

De brug tussen vraag en aanbod

Erwin: 'Feitelijk slaan we vanuit onze vele contacten en continue focus op het koppelen van vraag en aanbod aan elkaar, een brug tussen de twee werelden van werkgevers en technische vakmensen die werk zoeken. Door onze schaalgrootte zijn we prima in staat om mensen in vaste dienst te nemen en ze te leveren op het moment dat een opdrachtgever daar behoefte aan heeft voor een specifiek project. En onder meer dat maakt ons, samen met onze ervaring en focus op techniek, tot meer dan een gewoon uitzendbureau. Gelukkig zien we dat die InAxtion-kwaliteit steeds bekender wordt in de markt en zich vertaalt in complimenten en een sterk stijgende vraag. Laatst nog vertelde een opdrachtgever dat hij zo gecharmeerd is van de plussen die we leveren, bijvoorbeeld omdat we onze anderstalige werknemers een cursus Nederlands te bieden, waardoor communiceren gemakkelijker wordt. Ik durf te stellen dat we in de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid zijn tot een volwassen bedrijf dat vanuit een bak ervaring met gedreven consultants door het hele land actief een behoefte in de technische arbeidsmarkt opvult.'

Even doorpraten?

Benieuwd naar wat we voor jouw technisch bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we kijken uit naar je berichtje. Alvast doorlezen doe je hier.

Bron: de Volkskrant

Back